Nätverkstips

Så många mingel och nätverk….

Hur medvetna är vi i vad vi gör när vi ger oss ut på olika företagsträffar, mingel och sammankomster? Gör vi det med ett mål & syfte, eller går vi bara på känsla, eller rent av på chans?
Har själv nätverkat strukturerat i 8-10 år och har gjort en del reflektioner, som har lett mig dit jag är idag, både som person och som nätverkare.
En av de viktigaste är, hur många fantastiska relationer jag inlett.
Och jag har konstaterat att man går på mingel för att skapa kontakter och man utvecklar relationer genom att nätverka. Ska mina relationer bli starka och trygga måste jag vårda dem, och det gör man genom att underhålla sitt personliga nätverk.
Vill du vårda ditt nätverk bör du ge av dig själv, ofta, mycket och ärligt. Det handlar om att dela med sig och ge både emotionellt, med kunskap och erfarenhet och kontakter.
En person sa det väldigt bra: ”Arbeta i samverkan i så stor utsträckning du kan, konkurrera bara när du måste!”

Utbudet på olika mingel, AW och nätverk har exploderat under de sista åren och det är inte alltid lätt att välja. Värt att tänka på är vilket mål & syfte har organisation bakom?
Många branschorganisationer och marknadsföreningar har ett grund fokus på föreläsare för att sprida kunskap och kommande mål. Jag brukar kalla dom ”Kunskaps-nätverk”.
Naturligtvis finns det oftast utrymme för att både mingla och nätverka. Hit lockas naturligtvis branschfolk och företag som arbetar mot eller i samma kategorier, eller om den gemensamma nämnaren är någonting annat.

Andra sammankomster som arrangeras typ AW och Lunch-mingel har ofta ett mål & syfte att föra samman människor och företagare under mer lättsamma förhållanden.
Här kommer mycket av minglandet in, att skapa nya kontaktytor. Kan ibland vara en form av ”Support nätverk”. Lockar ofta många småföretagare, både på gott och ont, ibland kan man undra om det är för att få bekräftat att fler har det ”lika jobbigt som jag” eller om det är för att skapa nya kontaktytor. Ofta är behovet av hjälp större än viljan att ge, men det är jätteviktiga nätverk på språngbrädan i sitt företagande. Många nyföretagare inser och förstår inte att även dom har massor att ge. Man har lätt att fastna i sin egen bur och ser inte till tidigare erfarenheter och hur stort deras eget personliga nätverk egentligen är.

AW kan ju naturligtvis vara mycket prestigelösa och trevliga möjligheter att lära känna nya människor och företagare, utan att prata jobb.
Sen har vi dom rent affärsmässiga nätverken, exempel är alla olika, ofta lokala, företagarföreningar, Företagarna, sponsornätverk för idrottsföreningar och nätverk med stort fokus på affärsmöjligheter. Här finns ofta ett utbud både på fokus kunskap, möjligheter och att hjälpa varandra till nya affärsmöjligheter, och möjligheten att köpa av varandra. Här hittar vi oftast den största bredden av företag, både storleksmässigt och branschmässigt.

Viktigt att tänka på, oavsett vilka nätverk du väljer att ta del av, är vikten av att vara närvarande och mer eller mindre aktiv. Du lägger grunden till din egen trovärdighet i hur hög närvaro du har.
En sista tanke….
Många är fantastiska på att mingla, vill krama alla,  men mindre bra på att nätverka.
Andra är otroliga nätverkare, men urusla på att mingla, på gränsen till asociala.
De som lär sig att behärska både och blir de absolut mest framgångsrika nätverkarna.

Vi ses i minglet!

Micael Hörberg
CHELIX Professional Networking
Nominerad till Årets Affärsnätverkare 2011 & 2013.